Ondernemersadvies

KHN-Advies landingspage

Voor jouw horecabedrijf biedt Horeca Maatwerk BedrijfsAdvies ondersteuning bij de volgende onderwerpen:

 

Rendementsverbetering

Mijn omzet loopt terug. Ik haal onvoldoende resultaat uit mijn zaak. Ik krijg die loonkosten maar niet omlaag. In vergelijk met de cijfers in Misset is mijn inkoop 2% te hoog, maar ik krijg korting bij de groothandel. Herkent u deze signalen? Tijd voor een rendementsverbeteringsprogramma van Horeca Maatwerk.

Waardebepaling bij aankoop of overdracht

Maakt u nu een groei door en heeft u een nieuw pand op het oog? Of wilt u uw zaak verkopen of verhuren? In al deze gevallen heeft u te maken met de vraag: wat is de waarde van exploitatie en het onroerend goed. Onze senior bedrijfsadviseurs hanteren de Discounted Cashflow (DCF) methode voor een betrouwbare waardebepaling. Er wordt niet naar de m2 of m3 gekeken, zoals veel makelaars doen, maar juist naar de feitelijke geldstromen, met andere woorden: is het terug te verdienen? Horeca Maatwerk rekent het u voor.

Huurwaardebepaling en huurcontracten

Ik betaal veel meer huur dan dat vergelijkbare pand aan de overkant. Ik wil een bedrijfspand gaan huren en wil graag een goede huurovereenkomst. Ik ga stoppen en mijn eigen pand verhuren, hoeveel kan ik vragen en wie maakt een huurovereenkomst voor dit specifieke pand. BedrijfsAdvies van Horeca Maatwerk levert u een betrouwbare overeenkomst en de juiste huurprijs. Bovendien kunt u met de Huurprijscheck direct inzicht krijgen of u teveel betaalt.

Leveranciersonderhandelingen

Haal ik de maximale korting bij mijn brouwerij/leverancier? Zijn er mogelijkheden mijn inkooppositie te verbeteren. Is er een geschil over bepaalde levering- / prijs- of bonusafspraken met uw leverancier? Vindt u het lastig scherp te onderhandelen?BedrijfsAdvies van Horeca Maatwerk staat u graag bij.

Bedrijfsplan/conceptontwikkeling

De omzet loopt terug, de formule lijkt uitgewerkt. U heeft een nieuwe locatie op het oog en zoekt een nieuw concept. U heeft een goed idee maar hoe krijgt u de beelden op papier? U wilt zich inschrijven op een (openbare) aanbesteding. De adviseurs van Horeca Maatwerk brainstormen met u over uw plannen en visualiseren die. Zij zijn in staat structuur te brengen aan het geheel en conceptueel met u mee te denken.

Haalbaarheidstoetsing

U heeft gesproken met de bank en deze geven aan dat uw plan getoetst moet worden op haalbaarheid. Dankzij ruime ervaring met financiële instellingen, weten onze adviseurs exact waar uw haalbaarheid op getoetst moet worden. Niet elk plan is haalbaar of haalbaar te maken. Dat hoort bij een optimaal en eerlijk advies, maar u wilt zelf toch ook alleen maar starten als uw plan kansrijk is. Horeca Maatwerk heeft deze expertise in huis.

Bedrijfsbeƫindiging

Het beëindigen van uw bedrijf gaat niet over 1 nacht ijs, maar vraagt in de ideale situatie een tijdige voorbereiding. In welke vorm wilt u afscheid nemen? Is er opvolging? Wat is de huidige rechtsvorm van uw bedrijf? Wat kunt u nu al doen om eventuele fiscale voordelen te behalen in de toekomst? Ongeacht het stadium, Horeca Maatwerk geeft inzicht en helpt u verstandige keuzes te maken.

Marketing advies

Mijn zaak ziet er goed uit, mijn producten zijn goed maar waarom komen er onvoldoende gasten. Hoe zichtbaar bent u? En wie bereikt u? Hoe kan zowel online als offline marketing / sociale media u ondersteunen in het behalen van uw doelstellingen en bedrijfsresultaten? De marketingprofessional van Horeca Maatwerk pakt dit met u op.

Personeelsbeleid

Mijn personeel doet het niet zoals ik het wil, het ziekteverzuim is hoog, er is niet echt sprake van een team. De productiviteit ligt te laag. Waarom maakt de keuken zoveel uren? Haalt u het beste uit uw mensen? En leveren zij ook het beste aan uw gasten? Horeca Maatwerk kan u daarin ondersteunen en uw personeel trainen. Een investering die zich direct terugverdient.

Interim management

Tijdelijk vervanging nodig of ondersteuning door ziekte of andere uitval? Voelt u zichzelf niet meer opgewassen tegen de uitdagingen waar u voor staat? Horeca Maatwerk heeft een groot netwerk, waarin wellicht een tijdelijke vervanger gevonden kan worden.

Keuken management

De chef-kok krijgt het team niet opgelijnd. Prachtige producten, maar het kost teveel geld aan inkoop of uren. Nieuw bedrijf; hoe ga ik de keuken inrichten voor een gunstige routing? Klopt die offerte van de keukenleverancier? Professionele ervaren praktijkmensen van Horeca Maatwerk gaan met u aan de slag op de werkvloer.

Mystery visits

Bedrijfsblindheid? Kwaliteitstoetsing? Wilt u weten hoe de zaak draait als u er zelf niet bent? Horeca Maatwerk biedt een traject volledig op uw behoeften aan. In overleg met u bepalen we hoeveel mystery visits er plaats vinden. Vervolgens bespreken we of er een training volgt voor uw personeel of dat u zelf als leidinggevende handvatten krijgt aangereikt door ons.

Belastingonderzoek

Horeca Maatwerk pakt dit professioneel op. Samen met u, en eventueel uw accountant, gaan we de praktijk toetsen aan de theorie. We verzorgen een rapportage, waarin mogelijke verschillen verklaard worden.

Financiering

U gaat (her-)investeren en zoekt de juiste financiering. De bank heeft uw krediet opgezegd of eenzijdig de voorwaarden aangepast, kan dat zomaar? Ik wil overstappen van bank, wat houdt dat in en is dit verstandig? Kan iemand het financieringsvoorstel van de bank onafhankelijk beoordelen? Al dit soort vragen kan onze Horeca Maatwerk adviseur beantwoorden.

lege regel
Presentaties en workshops
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en trends in de branche en leer praktische zaken door trainingen en cursussen van Horeca Maatwerk bij te wonen.

Op verzoek worden in-company trainingen gegeven:

  • Workshop Onderhandelen met leveranciers/brouwerij
  • Workshop Gastvrij verkopen
  • Workshop Rendement
  • Workshop Marketing & Trends

 

 

Enkele van onze opdrachtgevers:

Partycentrum Schimmel 1885   

 

Terug
BedrijfsAdvies
Cursussen, workshops en trainingen
Tools
Tarieven

Het reguliere uurtarief voor KHN-leden is 125 euro per uur (excl. btw en reiskosten). Voor een aantal zaken kan het uurtarief afwijken. In dat geval informeren wij u altijd vooraf.

Geen lid van KHN? Dan maakt Horeca Maatwerk graag een offerte op maat.