Inspiratiebox medewerkers werven en behouden

Veel horecaondernemers zijn bezig met de vraag: hoe zorg ik dat ik nu, maar ook in de toekomst voldoende, goed opgeleide medewerkers voor mijn bedrijf kan vinden? In de inspiratiebox op deze pagina geeft KHN u tips en tools.

De arbeidsmarkt is krap. En door de sterke economie en het groeiende consumentenvertrouwen heeft onze bedrijfstak de komende tijd nog veel meer mensen nodig. Met jaarlijks 10.000 jongeren die een horecavakdiploma halen, lossen we dat probleem niet op. Het is belangrijk dat horecaondernemers de basis op orde hebben. Zij moeten creatief zijn in het werven en behouden van personeel.

In deze inspiratiebox vindt u informatie, tips en goede voorbeelden. Mist u informatie, laat dat dan weten aan KHN. Want met uw goede voorbeeld kunt u anderen misschien ook weer inspireren!

KHN ontwikkelde ook een special over de arbeidsmarkt. Met inspirerende verhalen, tips en een blik op de toekomst. Als branchevereniging moeten we het voortouw nemen, bijvoorbeeld door een constructieve cao af te spreken met concurrerende voorwaarden. Lees 'm hier!

Onderwijs en trainingen

Ondernemen_SP8A6625

Innovatie

Cursussen_H0A6708_816x272

Nieuwe technieken en technologieën hebben invloed op het werken in de horeca. Denk bijvoorbeeld aan een robot receptionist die perfect meerdere talen spreekt. Ter inspiratie voor uw eigen horecazaak delen wij graag onderstaande voorbeelden met u.

Onderzoek en Cijfers

onderzoek-en-cijfers-header-visual

Basis op orde

Medewerkster cover cao horeca 2018-2019