‘Horeca Boost heeft mij nieuwe inzichten over mijn zaak gegeven’

14-05-2019

'Ik kan nu mijn doelgroep beter bepalen en weet precies welke zaken ik nog aan moet scherpen'

In januari volgden Peter, Rob en Helmus met twaalf andere horecaondernemers de driedaagse training Horeca Boost. Deelnemers krijgen praktische handvatten op essentiële onderwerpen zoals de menukaart, inrichting, conceptontwikkeling en gastvrijheid. De drie horecaondernemers zijn enthousiast. Peter: "Ik kan nu mijn doelgroep beter bepalen en weet precies welke zaken ik nog aan moet scherpen."

Peter Forger van Taveerne ‘t Pantoffeltje in Den Bosch meldde zich in eerste instantie aan voor Horeca Boost om zijn kennis over zijn doelgroep te verbreden en ervaringen uit te wisselen met collega horecaondernemers. “Het publiek is de afgelopen jaren veranderd. Ik weet nu meer over mijn gasten en wie ik binnen wil halen. Maar de training gaat nog veel verder. Juist omdat je uit de dagelijkse werksfeer wordt gehaald, word je gedwongen om op een andere manier naar je zaak te kijken.”

Oogkleppen

Ook het sparren met adviseurs en andere deelnemers was zeer waardevol voor Peter. “Er komen dan andere zaken naar boven waar je normaal niet aan denkt of bij stilstaat. De zogenaamde oogkleppen zijn verdwenen. En het is ook prettig om van professionals te horen dat je veel dingen al gewoon goed doet.”

‘Ik ben meteen aan de slag gegaan met zijn adviezen’

Ook Rob Neijts van Herberg d’n Brouwer in het Brabantse Zeeland ging na Horeca Boost aan de slag met concrete handvatten: “Vooral bij de workshop Menukaartontwikkeling heb ik veel leerzame tips gekregen en kreeg ik bevestigd wat we op dit moment wel en niet goed doen.” Een maand na de training bezocht de bedrijfsadviseur de zaak van Peter. “Hij heeft mij geadviseerd over het samenstellen van de menukaart, gerechten en de inzet van apparatuur. Met zijn adviezen ben ik meteen aan de slag gegaan. Het is echt een zeer waardevol traject waar je als horecaondernemer op korte termijn de vruchten van kunt plukken”, aldus Peter.

Handreikingen

Als doorgewinterde horecaondernemer was Helmus Kok (De Tump eetcafé en feesttapperij in Heythuysen) vooral op zoek naar ervaringen en tips van collega-horecaondernemers. “Ik zit al lang in de horeca en heb het allemaal zelf uit moeten vinden, dan is het fijn om collega’s te ontmoeten. Horeca Boost was voor mij heel waardevol omdat je op een andere manier naar je eigen bedrijf kijkt en bepaalde handreikingen krijgt. Het incompany advies vond ik een mooie aanvulling op het traject. Op dit moment ben ik bezig met een bouwplan voor een hotel. Tijdens het persoonlijke gesprek met de bedrijfsadviseur heb ik dat plan uitvoerig besproken. Dat was erg leerzaam en nuttig.”

Over Horeca Boost

Horeca Boost geeft inzicht in verschillende doelgroepen en gastbeleving. De training geeft je volop inspiratie en handvatten om jouw zaak een nieuwe impuls te geven. In drie dagen begeleiden adviseurs je in de ontwikkeling naar een toekomstbestendig bedrijf. Horeca Boost wordt afgesloten met coaching op locatie: een bedrijfsadviseur van Horeca Maatwerk komt naar je toe voor advies op maat. 

Aanmelden?

Kijk voor meer informatie en data op khn.nl/cursussen/horecaboost en schrijf je meteen in.

Terug